Skocz do zawartości




Zdjęcie

Po instalacji Office 2010 system długo się ładuje


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 berto

berto

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 2204 postów

Napisano 17 kwiecień 2013 - 12:08

Po instalacji Office 2010 na Win XP PRO SP3 system zatrzymuje się na planszy "Zapraszamy" i czeka ok. 2min. W tym czasie nic się nie dzieje, dysk nie pracuje. Po czym pojawia się pulpit i wszystko działa bez zarzutu tzn. wszystkie programy jak i sam Office. Czym może być spowodowane to zatrzymanie? W sumie w niczym to nie przeszkadza bo system działa stabilnie, tak samo jak przed instalacją pakietu ale to czekanie jest wyjątkowo irytujące.

#2 pionaj

pionaj

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 32895 postów

Napisano 17 kwiecień 2013 - 15:54

sprawdź co masz w Uruchamianiu..
podejrzewam że może być automat aktualizacji officea

#3 berto

berto

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 2204 postów

Napisano 17 kwiecień 2013 - 16:20

W uruchamianiu doszła tylko jedna pozycja "BCSSync" ze ścieżką "C:\Program Files\Microsoft Office\Office14\BCSSync.exe" /DelayServices. Odptaszkowałem to i po restarcie nie widzę żadnej różnicy. Ja czuję że coś jest w Usługach ale nie mam pojęcia co a tam jest kilkadziesiąt pozycji.

#4 pionaj

pionaj

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 32895 postów

Napisano 17 kwiecień 2013 - 17:55

poczytaj może akurat cos to da..
https://www.google.com/search?hl=pl&q=xp+zb%C4%99dne+us%C5%82ugi


w adresie obetnij
http://https//

Zmieniony przez - pionaj w dniu 2013-04-17 18:57:15

#5 berto

berto

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 2204 postów

Napisano 20 kwiecień 2013 - 08:39

Poczytałem ale nie znalazłem nic związanego z Officem za to wczoraj system o dziwo sam wrócił do normy bez żadnej ingerencji. Tak więc temat nieaktualny, pozdrawiam. :)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Pozycjonowanie strony: Virtual Development