Skocz do zawartości




Zdjęcie

zmiana procesora


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 ZDZICHU521

ZDZICHU521

    1

  • Members
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 02 sierpień 2012 - 13:39

mam procesor pentium 4 -2,66 ghz -512 -533.kupiłem - 3 ghz-1m-800,
po założeniu komp się włącza ,a monitor nie ,może to wina biosu?
nie wiem zdzichu .

#2 pionaj

pionaj

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 32895 postów

Napisano 02 sierpień 2012 - 15:10

a co ma wspólnego zmiana procesora z działem..Korzystanie z Internetu ??

no i najważniejsze...a gdzie konfiguracja sprzętowa komputera??
a może jeszcze coś było wymienione i komp nie wstaje ?
więc albo któryś z komponentów albo zasiłka już słabnie

Zmieniony przez - pionaj w dniu 2012-08-03 13:44:48

#3 ZDZICHU521

ZDZICHU521

    1

  • Members
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 03 sierpień 2012 - 20:42

płyta jest-ga8sq800
pamięć DDR 2X 256 Wymieniłem na 1 gb i tylko to

#4 pionaj

pionaj

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 32895 postów

Napisano 03 sierpień 2012 - 21:29

próbuj na starych pamięciach

#5 ZDZICHU521

ZDZICHU521

    1

  • Members
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 04 sierpień 2012 - 12:33

Dzisiaj próbowałem ,założyłem stare pamięci i nowy procesor nie odpala , założyłem swój no i odpalił

#6 pionaj

pionaj

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 32895 postów

Napisano 04 sierpień 2012 - 13:22

czy Twój stary procek odpalił na nowych pamięciach?

#7 mjakus

mjakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 29443 postów

Napisano 04 sierpień 2012 - 14:00

Płyta nie obsługuje FSB 800MHz którą to magistralę posiada ten procesor. Jak się również domyślam kupiłeś procesor z rdzeniem Prescott (skoro podajesz iż ma on 1MB cache) a zatem również nie obsługiwany przez płytę układ.

#8 ZDZICHU521

ZDZICHU521

    1

  • Members
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 05 sierpień 2012 - 08:56

na nowych pamięciach odpala, a na kupionym procesorze nie komp milczy nie daje sygnału że się uruchamia kontrolka na monitorze na chwile zapali się na zielono i zaraz świeci na pomarańczowo, tylko słychac wentylacja jak chodzi .Może fakt że to wina płyty,bo próbowałem zainstalowac windows 7 to nie wchodzi dlatego mam windowsa xp,zwiękrzyłem pamięc bo miałem komunikaty że za mała jest pamięc ,teraz chciałem go przyspieszyc zwiękrzając procesor no i zrobił sie problem,teraz trzeba szukac płyty głównej,jakiejś nowszej tylko jakiej? Moja to Gigabyte GA 8SQ800 -POZDRAWIAM...

#9 mjakus

mjakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 29443 postów

Napisano 06 sierpień 2012 - 07:41

http://allegro.pl/su...2522574937.html

http://allegro.pl/msi-865pe-neo2-najlepsza-pod-478-sata-4gb-i2531982583.html

http://allegro.pl/nowa-asus-p4p800-vm-vga-agp-lan-ddr-sata-audio-fv-i2537294818.html

#10 ZDZICHU521

ZDZICHU521

    1

  • Members
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 08 sierpień 2012 - 16:31

Witam dzięki za porady,dałem kompa do naprawy, wgrano mi nowego biosa . Teraz szybciej odpala ,a procesor okazało się że jest uszkodzony .Gosciu na allegro twierdził że 100% sprawny ,POZDRAWIAM !

#11 mjakus

mjakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 29443 postów

Napisano 09 sierpień 2012 - 17:08

Teoretycznie to sam go mogłeś uszkodzić wkładając do płyty która go nie obsługuje.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Pozycjonowanie strony: Virtual Development