Skocz do zawartości




Zdjęcie

Nie mogę wysyłać poczty


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

Katalogi.pl

Katalogi.pl
  • Bywalec

#1 szelma1

szelma1

    1

  • Members
  • PipPip
  • 24 postów

Napisano 03 październik 2007 - 13:22

Kur.... dlaczego nie moge wyslac poczty np: outlokiem, the bat-em, lub innymi programami. Moge tylko odbierac a nie wysylac, dodam ze na web chodzi ok wszystko, doradzcie cos bo mnie h..j trafia.

#2 Angolix

Angolix

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1548 postów

Napisano 03 październik 2007 - 13:43

1.Spokojnie !
2.Więcej szczegółów(jakiś błącz czy coś)
3.Smtp wpisałeś poprawnie ?
Zapomniałem:
4.NIE TEN DZIAŁ

Zmieniony przez - Angolix w dniu 2007-10-03 14:47:16

#3 szelma1

szelma1

    1

  • Members
  • PipPip
  • 24 postów

Napisano 03 październik 2007 - 14:01

Sorki ze nie ten dzial, moderator przeniesie.
Wszystko jest wpisane poprawnie i nie da rady wyslac poczty.
Jeden komunikat w the bat - "nie udalo sie polaczyc z serwerem"
Nigdy wczesniej nie bylo takich jaj, nie wiem moze to ornge blokuje jakies porty

#4 pionaj

pionaj

    1

  • Moderators
  • 32824 postów

Napisano 03 październik 2007 - 18:20

tytuł tematu... do bani ....
treść tematu ...też do bani...
napisz jeszcze raz bo ja nie bedę tego poprawiał a za pół godziny kasuję to śmietnisko

#5 szelma1

szelma1

    1

  • Members
  • PipPip
  • 24 postów

Napisano 03 październik 2007 - 18:26

Ok kasuj, bo widze ze pomocy nie znajde.
Bo co tu duzo tlumaczyc, poprostu mam poczte na wp i po skonfigurowaniu jakiego kolwiek programu pocztowego dam rady tylko odebrac (dzialaja przychodzace) a wyslac nie moge i co tu jeszcze pisac.

#6 szelma1

szelma1

    1

  • Members
  • PipPip
  • 24 postów

Napisano 03 październik 2007 - 18:30

Dodam jeszcze za na outlooku jest tak - Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'pop3.wp.pl', Serwer: 'smtp.wp.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E

#7 pionaj

pionaj

    1

  • Moderators
  • 32824 postów

Napisano 03 październik 2007 - 18:49

a do googli czasem zaglądasz??
a czytasz czasem faq portalu pocztowego ?
http://profil.wp.pl/pomoc.html?ticaid=14933

może to jest odpowiedż?
,,Nie mogę wysłać listów z Outlooka
Otrzymuję następujący komunikat błędu:

Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'XXX', Serwer: 'ZZZ',
Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie,
Błąd łączy: 10061, Numer błędu: 0x800CCC0E
Często spotykanym błędem jest łączenie się z innym serwerem niż smtp.wp.pl. Należy sprawdzić czy pole "Serwer" w podanym powyżej przykładzie zawiera adres smtp.wp.pl czy też inny np. 127.0.0.1. W tym drugim przypadku należy zmienić konfigurację konta w Outlook lub uruchomić usługę która na lokalnym komputerze oczekiwała na połączenia SMTP.

Jeśli pole serwer zawiera adres 127.0.0.1, to prawdopodnie jest to efektem działania jakiegoś programu antywirusowego, który na potrzeby kontroli wiadomości pod kątem wirusów, mógł zmodyfikować to pole.
Innym powodem braku możliwości wysyłania listu może być brak ustawionej autoryzacji SMTP. Dokładne informacje o autoryzacji SMTP (poczty wychodzącej) znajdują się tutaj. ,,

Zmieniony przez - pionaj w dniu 2007-10-03 19:50:27

#8 szelma1

szelma1

    1

  • Members
  • PipPip
  • 24 postów

Napisano 03 październik 2007 - 19:28

"Pionaj, czytam czytam, niestety to wszystko sprawdzone jest i nadal nie da sie wyslac.

#9 pionaj

pionaj

    1

  • Moderators
  • 32824 postów

Napisano 03 październik 2007 - 19:53


u mnie, jak zaczęło mi blokować pocztę wychodzącą i wyskakiwał w OE podobny błąd, to na onecie doradca poradził mi zmianę nazwy komputera...tak aby była różna od nazwy konta na Onecie....i pomogło

#10 szelma1

szelma1

    1

  • Members
  • PipPip
  • 24 postów

Napisano 03 październik 2007 - 20:35

Hmm, nie wiem czy to ma cos do rzeczy, ale juz jestem tak zdesperowany ze sprawdze zaraz.

#11 wiejaczka

wiejaczka

    1

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 03 październik 2007 - 23:03

szelma1 po pierwsze wpisz smtp a po drugie czasem smtp wymaga uwiezytalnienie, taka funkcja. Z jakiego portalu masz poczte? Z reguly portale gdzies w pomocy pisza jak ustawic program pocztowy, zero stresu. Pozdro

#12 szelma1

szelma1

    1

  • Members
  • PipPip
  • 24 postów

Napisano 04 październik 2007 - 07:17

@wiejaczka, ja to wiem, wpisuje wszystko jak ma byc i dupa :(

#13 pionaj

pionaj

    1

  • Moderators
  • 32824 postów

Napisano 04 październik 2007 - 07:25

wiejaczka
czasem czytaj co inni piszą
szelma1
a pisałeś do konsultanta na WP ?

Zmieniony przez - pionaj w dniu 2007-10-04 08:27:04

#14 szelma1

szelma1

    1

  • Members
  • PipPip
  • 24 postów

Napisano 04 październik 2007 - 09:47

Nie pisalem, ale pewnie bede musial, z tego co widze to problem jest trudny do rozwiazania.



Similar Topics Collapse

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Inne serwisy: IFD