Skocz do zawartości




Zdjęcie

Mruganie monitora...


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

Katalogi.pl

Katalogi.pl
  • Bywalec

#1 YanoO

YanoO

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 postów

Napisano 14 lipiec 2006 - 16:46

Mam monitor LG Flatron T710PH na GF4 mx420. Problem polega na tym że gdy w grze przełącze na rozdzielczość 1024x768 ekran zaczyna mrugac... W systemie na tej rozdzielczosci chodzi normalnie przy odswierzaniu 85Hz. Monitor czy karta nawala?? I dlaczego w systemie dziala normalnie a w grze sie burzy

#2 johny11

johny11

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 173 postów

Napisano 14 lipiec 2006 - 16:55

monitor cały czas mruga tylko my tego nie widzimy. Zależy jaką częstotliwość ustawimy, przy 85hz nie odczuwamy efektu "mrugania" lecz np. przy 65hz zauważamy jak monitor "mruga. Ustaw sobie w grze 1024*768 i odświerzanie 85hz jeśli to morzliwe. Jesli nie to poprstu twoja karta nie daje rady wtedy musisz pojechać na niższej rozdzielczości Pozdro.
Aha, ale przeciez gry są bardziej wymagające niż system i karta lepiej sobie z nim radzi niz w przypadku gier, to dla tego.

Zmieniony przez - johny11 w dniu 2006-07-14 17:57:26

#3 YanoO

YanoO

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 postów

Napisano 14 lipiec 2006 - 17:22

Chetnie bym zmienil rozdzielczość ale nie ma takiej opcji w najnowszej czesci settersów:/ Czyli sobie pogralem;)

#4 YanoO

YanoO

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 postów

Napisano 14 lipiec 2006 - 17:22

Chetnie bym zmienil rozdzielczość ale nie ma takiej opcji w najnowszej czesci settersów:/ Czyli sobie pogralem;)

#5 YanoO

YanoO

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 postów

Napisano 14 lipiec 2006 - 17:22

Chetnie bym zmienil rozdzielczość ale nie ma takiej opcji w najnowszej czesci settersów:/ Czyli sobie pogralem;)

#6 johny11

johny11

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 173 postów

Napisano 14 lipiec 2006 - 19:00

Jeśli nie ma to spróbuj tak: kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót do gry, kliknij na "włściwości". Potem w zakładce "zgodność" zaznacz opcje "uruchom w rozdzielczości ekranu 640*480". Lub wgraj nowsze stery do karty ze strony producenta. pozdro.

#7 czarek23

czarek23

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 9787 postów

Napisano 15 lipiec 2006 - 05:52

chyba jest tam opcja zmiana rozdzielki we wczesniejszych czesciach była
sprawdż F2 i F3 albo dalsze eFki

#8 -JOJO-

-JOJO-

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 postów

Napisano 17 lipiec 2006 - 02:23

menu start---> uruchom -----> wpisz dxdiag ----->wiecej pomocy-------->wartosc zastepcza i wpisz np 85

#9 YanoO

YanoO

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 postów

Napisano 17 lipiec 2006 - 10:19

Niestety dalej to samo... Z ciekawosci dalem na 1152x864 i dziala bez problemu:D wiec nei wiem dlaczego na nizszej nie chce dzialac...

#10 pionaj

pionaj

    1

  • Moderators
  • 32824 postów

Napisano 17 lipiec 2006 - 11:49

YanoO
1 na jakich sterach grafika?
2 czy masz sterowniki do monitora czy po prostu system widzi Ci jako Plug$Play ?
3 spróbuj ,wymusić, odświeżanie (jedna z metod to podana przez JOJO)druga metodą przy pomocy ReForce ..wykryje odświeżania i rozdzielczości jakie monitor obsługuje i wbije do rejestru
http://www.pagehosting.co.uk/rf/

#11 YanoO

YanoO

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 postów

Napisano 17 lipiec 2006 - 16:56

1. stery do grafy: 91.31_winxp2kmce_international_whql
2. sa zainstalowane stery do monitora z dolaczonej Cd
3. Metoda podana przez JOJO nie dziala, ta druga rowniez...

#12 YanoO

YanoO

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 postów

Napisano 17 lipiec 2006 - 16:56

1. stery do grafy: 91.31_winxp2kmce_international_whql
2. sa zainstalowane stery do monitora z dolaczonej Cd
3. Metoda podana przez JOJO nie dziala, ta druga rowniez...

#13 pionaj

pionaj

    1

  • Moderators
  • 32824 postów

Napisano 17 lipiec 2006 - 17:13

,stery do grafy: 91.31,

a kto Ci doradził najnowsze ForceWare do starej karty serii MX ?
to sie nie dziwie że programik ReForce nie chwyta
do tych kart sterowniki 45.23 lub 43.45 wypróbuj

Zmieniony przez - pionaj w dniu 2006-07-17 18:14:41

#14 YanoO

YanoO

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 postów

Napisano 17 lipiec 2006 - 23:19

Zainstalowalem 45.23 i smiga:) Myslalem ze w najnowszych sterach mx tez bedzie dobrze dzialac... Minusem jest mniej opcji dla video, idzie je jakos doinstalowac?

#15 pionaj

pionaj

    1

  • Moderators
  • 32824 postów

Napisano 17 lipiec 2006 - 23:21

ale o jakie opcje Ci chodzi?

#16 YanoO

YanoO

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 postów

Napisano 18 lipiec 2006 - 01:44

nie umiem dokladnie powiedziec bo musialbym znowu przeinstalowac stery na najnowsze...



Similar Topics Collapse

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Inne serwisy: IFD