Skocz do zawartości




Zdjęcie

TP-LINK TL-WR841N problem z połączeniem przez WiFi


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

Katalogi.pl

Katalogi.pl
  • Bywalec

#1 phr34k

phr34k

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 postów

Napisano 20 czerwiec 2013 - 21:22

Witam

Mam pewien problem z podłączeniem do routera TL-WR841N. Problem polega na tym że powyższy model routera jest ustawiony jako AP gdzie jest ok 60-70 stacji (głównie laptopy i smartfony). Wszystkie stacje łączą się poprzez WiFi. Szyfrowanie musi być na WPA lub WPA/WPA2 gdyż WEP raczej nie wchodzi w grę jednak wszystkie komputery są dość nowe i nie mają problemu by działać na WPA/WPA2. Hasło na wszystkich stacjach jest poprawnie ustawione ale z łączeniem jest jakby "kto pierwszy ten lepszy". Z tego co zauważyłem maksymalna ilość stacji jaka się połączyła to 31. Pozostałe mają wtedy problem z zalogowaniem się do sieci WLAN. Na serwerze DHCP jest ustawiona pula adresów IP na wartość 200 więc teoretycznie nie powinno być problemu. Wyłączona jest również filtracja adresów MAC.
Szyfrowanie było zmieniane z WPA na WPA2 oraz "Automatic" jak również metoda TKIP na AES była próbowana w różnych kombinacjach. Zmieniałem kanały od 1 do 13 oraz próbowałem zmieniać na 802.11b, 802.11g, 802.11n oraz "mixed mode". Za każdym razem rezultat identyczny. Po aktualizacji firmware do najnowszej wersji (130506) sytuacja jest identyczna i nic innego nie pomaga. Proszę o jakieś ewentualne wskazówki jeśli ma ktoś jeszcze jakieś pomysły bo skończyły mi sie pomysły na rozwiązanie tego problemu.

 





Similar Topics Collapse

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Inne serwisy: IFD