Skocz do zawartości




Zdjęcie

bootowanie z pendriva - jak to ustawic?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

Katalogi.pl

Katalogi.pl
  • Bywalec

#1 JFK

JFK

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1038 postów

Napisano 11 sierpień 2009 - 16:13

moj pendrive to Patriot Xporter XT Boost 16GB, a plyta glowna to Asus P6T Deluxe z BIOSem AMI

nagralem obraz Win7 RC przy pomocy UltraISO (Bootowalna->Zapisz obraz dysku->USB-HDD+), nie bylo problemow.
wkladam pena do portu USB, restartuje kompa i wchodze do BIOSU

na zakladce USB mam opcje emulacji napedu podlaczonego do portu, do wyboru (Auto, FDD, Forced FDD, Hard Disk, CD-ROM)
sprawdzalem po kolei wszystkie, zapis ustawieni BIOS i ponowne wejscie, tym razem zeby ustawic kolejnosc bootowania.

w przypadku niektorych emulacji, mialem do wyboru "Removable Dev." lub "USB: Patriot Drive". oczywiscie wyprobowalem kazda z nich.
w przypadku wybrania Removable Dev., w ogole brak nawet odczytu z pendriva...
przy USB: Patriot Drive, pojawia mi sie komunikat "Blad oczytu. Nacisnij CTRL+ALT+Del zeby zrestartowac" lub przez chwile czyta z USB a zaraz potem laduje sie system z HDD (w zaleznosci od wybrania metody emulacji)

co moglem zle zrobic/ustawic? dlaczego nie chce sie zbootowac z pendriva?

#2 Bazyl555

Bazyl555

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 158 postów

Napisano 11 sierpień 2009 - 16:57

NIE tego tak sie nie robi! Nie nagrywasz prze Ultraiso , tylko najpierw musisz przygotować pena do instalacji windy z niego. Wszystko jest w google.

P.S z nie każdego pendriva można instalować windy





Zmieniony przez - Bazyl555 w dniu 2009-08-11 18:00:01

#3 JFK

JFK

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1038 postów

Napisano 11 sierpień 2009 - 17:06

fakt... zapomnialem o tym...

to pomoglo:
0. diskpart
1. list disk
2. select disk X (X - oznaczenie pendriva z listy)
3. clean
4. create partition primary
5. select partition 1
6. active
7. format fs=fat32 quick
8. assign
9. exit

dzieki Bazyl


EDIT:
pospieszylem sie jednak.
po zrobieniu tego w sposob opisany powyzej, wyskakuje blad przy probie startu z pena "Invalid partition table"

Zmieniony przez - JFK w dniu 2009-08-11 19:06:43

#4 NrG

NrG

    1

  • Moderators
  • 25554 postów

Napisano 11 sierpień 2009 - 19:18

A ile partycji na nim utworzyłeś?

#5 JFK

JFK

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1038 postów

Napisano 11 sierpień 2009 - 19:21

1 tylko

probowalem teraz z oryginalnym XP i wyskakuje komunikat o braku lub uszkodzeniu plili txtsetup.sif, coraz lepiej ;)

#6 Bazyl555

Bazyl555

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 158 postów

Napisano 12 sierpień 2009 - 10:45

Moze tak sog by polecial ? A tak wracając do tematu tu masz opisane co i jak http://stilger.eu/20...a-z-napedu-usb/

#7 JFK

JFK

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1038 postów

Napisano 12 sierpień 2009 - 11:03

a prosze bardzo. sog polecial. w tym linku jest prawie to samo co napisalem wyzej.
teraz mam juz problem z innej bajki ;)

mianowicie "nieprawidlowy lub brak pliku txtsetup.sif, stan 18"

aaaa, mniejsza z tym...



Similar Topics Collapse

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Inne serwisy: IFD