Skocz do zawartości




Zdjęcie

Żółty wykrzyknik przy kontroler multimediów audio brak dźwięku


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

Katalogi.pl

Katalogi.pl
  • Bywalec

#1 marki123

marki123

    1

  • Members
  • PipPip
  • 28 postów

Napisano 16 lipiec 2007 - 11:41

Żółty wykrzyknik przy kontroler multimediów audio brak dźwięku.Pomocy co mam robić.

#2 blade-mrn

blade-mrn

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1262 postów

Napisano 16 lipiec 2007 - 13:29

zainstaluj sterowniki od dźwięku

#3 marki123

marki123

    1

  • Members
  • PipPip
  • 28 postów

Napisano 16 lipiec 2007 - 14:59

zainstalowałem wszystkie sterowniki.

#4 marki123

marki123

    1

  • Members
  • PipPip
  • 28 postów

Napisano 16 lipiec 2007 - 15:01

geforce4 mx440 to moja karta graficzna.

#5 czarek23

czarek23

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 9787 postów

Napisano 16 lipiec 2007 - 17:38

karta graficzne to nie to samo co karta dźwiękowa ...

napisz jaką masz dzwiękówkę zintegrowana ?? jak tak to zainstaluj drv z płyty cd do mobo

Zmieniony przez - czarek23 w dniu 2007-07-16 18:38:38

#6 marki123

marki123

    1

  • Members
  • PipPip
  • 28 postów

Napisano 17 lipiec 2007 - 09:49

mobo znaczy jaśniej proszę jak dla zielonego.

#7 marki123

marki123

    1

  • Members
  • PipPip
  • 28 postów

Napisano 17 lipiec 2007 - 09:59

jak sprawdzić jakom mam dzwiedkowom i nazwę płyty.

#8 marki123

marki123

    1

  • Members
  • PipPip
  • 28 postów

Napisano 17 lipiec 2007 - 10:00

podaj ling do jakiegoś prog.

#9 blade-mrn

blade-mrn

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1262 postów

Napisano 17 lipiec 2007 - 10:07

np za pomocą programu everest możesz to sprawdzić. Na tym forum jest możliwość edytowania swoich postów więc z niej korzystaj

#10 marki123

marki123

    1

  • Members
  • PipPip
  • 28 postów

Napisano 17 lipiec 2007 - 10:32

Skont pobrać tego everesta.

Zmieniony przez - marki123 w dniu 2007-07-17 11:32:36

#11 wolfik-92

wolfik-92

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 180 postów

Napisano 17 lipiec 2007 - 13:54

http://dobreprogramy...=2&id=1183&t=93

#12 czarek23

czarek23

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 9787 postów

Napisano 17 lipiec 2007 - 20:53

Misiek61 sie hamuj ....

#13 marki123

marki123

    1

  • Members
  • PipPip
  • 28 postów

Napisano 18 lipiec 2007 - 10:01

Typ procesora AMD Athlon XP, 2033 MHz (15 x 136) 2400+
Nazwa płyty głównej MSI KT3V (MS-6712) (6 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio)

Karta wideo MSI MS-StarForce GeForce4 MX 440 (NVIDIA GeForce4 MX 440) (64 MB)
Akcelerator 3D nVIDIA GeForce4 MX 440
Monitor LG 775FT Plus [17" CRT] (130234252)

Multimedia
Karta dźwiękowa BrookTree Bt878 Video Capture Device - Audio Section
Karta dźwiękowa VIA AC'97 Enhanced Audio Controlle

proszę dajcie link do mojego sterownika.

Przypominam że mniemam ster, kontrolera audio.


#14 marki123

marki123

    1

  • Members
  • PipPip
  • 28 postów

Napisano 18 lipiec 2007 - 12:07

udało się za pomocom everesta rozwiązałem problem.

Uznaje ten temat za zakończony.

Dziękuje za dobre chęci.


#15 Agrest19

Agrest19

    1

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 24 maj 2008 - 18:57

witam mam taki sam problem jak moj poprzednik. Bardzo proszę o linka do sterowniko do karty dżwiękowej

Pole Wartość
Nazwa płyty głównej ASRock K8Upgrade-NF3

Opis urządzenia Typ
nVIDIA MCP2-S - Audio Codec Interface PCI

WINDOWS XP

#16 pionaj

pionaj

    1

  • Moderators
  • 32823 postów

Napisano 24 maj 2008 - 19:32

http://www.asrock.co...l=K8Upgrade-NF3

#17 Agrest19

Agrest19

    1

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 25 maj 2008 - 08:23

Dzięki za pomoc ale już rozwiązałem problem. Zaistalowałem sterownik REALTEK_XP_2K_ME_98[A3.73] i juz wszystko jest ok.

#18 bonia60

bonia60

    1

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 16 sierpień 2008 - 06:57

brak mi Enhanced Audio Controller VIA ac`97 [kod 28]
moja płyta główna to AS Rock 775VM800 - bardzo proszę o pomoc!!!


#19 Boobbyy

Boobbyy

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1629 postów

Napisano 16 sierpień 2008 - 10:50

http://www.asrock.co...=775VM800&s=775

#20 bonia60

bonia60

    1

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 16 sierpień 2008 - 11:47

bardzo dziękuje - jest ok


#21 lukija

lukija

    1

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 14 wrzesień 2008 - 17:41

mam problem. przez przypadek usunęłam sterownik multimedialny (ten od dźwięku) i teraz nie chodzą mi głośniki ani słuchawki!!!!!!!
Co mam zrobić???????????????????????????????????????????????????????????

#22 Boobbyy

Boobbyy

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1629 postów

Napisano 15 wrzesień 2008 - 13:34

Masz go na płytce cd ze sterownikami do płyty głównej albo jeżeli masz kartę audio (zakupioną osobno w sklepie, lub np allegro) na szynie pci to razem przy zakupie takowej powinieneś był dostać również cd ze sterownikami. Zainstaluj je ponownie.

#23 Sxz

Sxz

    1

  • Members
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 05 wrzesień 2009 - 08:42

Witam Mam Taki Sam Problem Z Kontrolerem Multimediow Audio gdy biore przez everest to wyskakuje ze moja plyta glowna jest nieznana moge podac jej id

Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller PCI
Właściwości płyty głównej
ID płyty głównej 63-133-0000010-00101111-073107-INTEL$P4i6G133
Nazwa płyty głównej Nieznane

Prosze o strowniki

#24 mjakus

mjakus

    Advanced Member

  • Moderators
  • 29443 postów

Napisano 05 wrzesień 2009 - 09:19

Te ID nic nie daje zobacz co w nazwie płyty pokaże najnowszy everest ultimate.

#25 Boobbyy

Boobbyy

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1629 postów

Napisano 05 wrzesień 2009 - 09:21

Albo pobierz nowego everesta albo ściągnij boczną obudowę z kompa i zobacz sam jaką nazwę ma płyta główna (jest na niej nadrukowana stosowna informacja)

Everest
http://www.dobreprogramy.pl/Everest-Ultimate-Edition,Program,Windows,12798.html

Wg ID jest to płyta pod pentiuma 4
Zobacz na te sterowniki http://fichiers.tous...3_Standard_.rar

#26 mjakus

mjakus

    Advanced Member

  • Moderators
  • 29443 postów

Napisano 05 wrzesień 2009 - 11:04

Tyle to i ja wiem że coś pod Pentium 4 ale jednoznacznie modelu nie ma.

#27 Boobbyy

Boobbyy

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1629 postów

Napisano 05 wrzesień 2009 - 12:26

Może jednak??
Proprietŕ della scheda madre: ID scheda madre 63-133-0000010-00101111-073107-INTEL$P4I6G133_P4I65G BIOS P1.40
Nome scheda madre:ASRock P4i65G

http://xoomer.virgilio.it/ciccio.dj/Report1.htm

Stery
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=P4i65G&s=478

Zresztą może sam zainteresoway (Sxz) może się tak wypowie co też tam ma za płytę. Z drugiej strony nie ma się czym "podniecać". Liczbę wysłanych/przeczytanych postów na forum ma 1/1. I wszystko na ten temat.

Zmieniony przez - Boobbyy w dniu 2009-09-05 13:41:34

#28 mjakus

mjakus

    Advanced Member

  • Moderators
  • 29443 postów

Napisano 05 wrzesień 2009 - 12:43

Nie do końca to samo id z winy prawdopodobnie starego everesta ale prawdopodobne. Czekamy na odpowiedź autora zapytania.

Zmieniony przez - mjakus w dniu 2009-09-05 13:44:06

#29 Sxz

Sxz

    1

  • Members
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 16 październik 2009 - 19:56

mam problem z kontroler raid i przez to nie mam glosu moze mi ktos jakos pomoc

#30 NrG

NrG

    1

  • Moderators
  • 25554 postów

Napisano 16 październik 2009 - 20:01

RAID nie ma nic wspólnego z dźwiękiem.



Similar Topics Collapse

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Inne serwisy: IFD