Skocz do zawartości




Zdjęcie

mikrofon nie działa.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

Katalogi.pl

Katalogi.pl
  • Bywalec

#1 ladybuba77

ladybuba77

    1

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 27 lipiec 2009 - 14:55

Właśnie ... mikrofon mi nie działa. Mam jego ze słuchawkami. Gdy podłączam z przodu do wejścia, słuchawki działają a mikrofon nie. Z tyłu mam dwa wejścia, na dole i wyżej. Tam Nawet mi słuchawki nie działają. Jeszcze dodam że sprawdzałam na laptopie i mikrofon działa jak trzeba.
A! Sprawdzałam na jednym czacie czy działa i jak zaznaczyłam w rubryce nagrywanie " what u hear" to ludzie słyszeli muzykę ze słuchawek ale nadal nie było słychać głosu.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

#2 mjakus

mjakus

    Advanced Member

  • Moderators
  • 29443 postów

Napisano 27 lipiec 2009 - 14:58

Zobacz w ustawieniach dźwięku czy masz pogłośniony mikrofon oraz czy go karta wykrywa.

#3 ladybuba77

ladybuba77

    1

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 27 lipiec 2009 - 15:01

mam na maksa. a jak zobaczyć czy karta go wykrywa ? sorry ale jestem naprawdę zielona w tych sprawach...

#4 deadline

deadline

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 782 postów

Napisano 27 lipiec 2009 - 18:34

Warto sprawdzić czy przedni panel masz dobrze podłączony do płyty głównej/karty dźwiękowej. Tutaj nie obędzie się bez rozkręcenia obudowy.

Jaką masz kartę dźwiękową (lub płytę główną jeśli dźwiękówka jest zintegrowana)? Może nie masz sterowników albo pod złe gniazdo podłączasz.

Zapodaj fotkę panelu (tego z tyłu) karty dźwiękowej.

Zmieniony przez - deadline w dniu 2009-07-27 19:37:27

#5 donoskaro

donoskaro

    1

  • Members
  • Pip
  • 8 postów

Napisano 20 maj 2010 - 15:59

mam podobny problem okej screeny: http://img297.images...45/89973602.jpg okej nie można wejść w zaawansowane

http://img140.imageshack.us/img140/3244/co2g.jpg tutaj na górze powinny być gniazda różowe zielone brązowe czarne itd. a front czyli dół powinno być różowe jak widać mój mikrofon nie działa plik do regulacji głosu windows znikł więc skopiowałem go z WINDOWS SERVER 2003 i nadal się nie pojawia na pasku ale jak klikne e Panel Sterowania i Głośności to jest. Ostatnio Wymieniałem Procka ale po wymianie wszystko w porzo było przez tydzień. Moja karta dźwiękowa to Realtek High Definition Audio.

Proszę o pilną odpowiedź (To nie wina mikrofonu bo mam dwa i nie działają bo sprawdzałem z przodu i z tyłu.)

Głosniki mam są podłączone pod gniazdo zielone z tyłu i działają.

Sterowniki Są Dobre

Zmieniony przez - donoskaro w dniu 2010-05-20 17:02:22

#6 pionaj

pionaj

    1

  • Moderators
  • 32820 postów

Napisano 20 maj 2010 - 16:34

na drugim screenie kliknij na kluczyk w prawym górnym rogu(obok Analogowe) ,co tam masz?

#7 donoskaro

donoskaro

    1

  • Members
  • Pip
  • 8 postów

Napisano 20 maj 2010 - 19:35

http://img687.images...7/5510/co3v.jpg dzięki ze w ogóle ktoś odpowiedział!

Zmieniony przez - donoskaro w dniu 2010-05-20 20:37:07

#8 pionaj

pionaj

    1

  • Moderators
  • 32820 postów

Napisano 20 maj 2010 - 20:12

zaznacz Wyłącz wykrywanie panela przedniego
wsadź mikrofon do wejścia z przodu i sprawdź jak działa

#9 donoskaro

donoskaro

    1

  • Members
  • Pip
  • 8 postów

Napisano 21 maj 2010 - 07:52

Okej przed tym jeszcze wlorzylem mikrofon do gniazda zielonego z przodu i zaznaczylem opcje mikrofon odlaczylelm i podlaczylem do rozowego i dzialal ale trzeba bylo gniazde (WTYCZKOM W GNIEZDZIE) poruszac. A zobacze twoja opcje bo jeszcze narodzil sie nowy problem internet znikl!!!! Jestem podlaczony do routera przez orzewod i bezprzewod!!! Dzieks

#10 donoskaro

donoskaro

    1

  • Members
  • Pip
  • 8 postów

Napisano 22 maj 2010 - 09:45

Nic jak odznacze to panel się wyłącza.



Similar Topics Collapse

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Inne serwisy: IFD