Skocz do zawartości




Zdjęcie

Jak zrobić formata w win XP?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
97 odpowiedzi w tym temacie

#76 Gibber

Gibber

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 postów

Napisano 10 sierpień 2008 - 21:03

Dzięki Wam obydwu, jutro popróbuje, bo stary komp stoi u rodziców i już poszli spać, no i niestety muszę czekać. Mam nadzieję, że się uda wszystko, a jak się nie uda to na pewno będę tu jeszcze łkał o pomoc

#77 andros1245

andros1245

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 478 postów

Napisano 11 sierpień 2008 - 13:27

I jak tam idzie sprawdzanie?

#78 Gibber

Gibber

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 postów

Napisano 11 sierpień 2008 - 14:51

Narazie nijak, bo wczoraj zmarnowałem ostatnie dwie płytki na próby nagrania bootowalnej płyty z windowsem (to było przed tym jak podałeś mi tę instrukcję). Wszystko już przeanalizowałem, wiem dokładnie co zrobię...jak tylko brat wróci z pracy z płytkami CD Na pewno dowiesz się czy mi się udało kiedy nadejdzie pora, albo czytając ten temat, jak znowu będę pytał o radę, albo w postaci soga

Zmieniony przez - Gibber w dniu 2008-08-11 15:55:15

#79 asok

asok

    1

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 15 wrzesień 2008 - 14:39

Mam taki problem.. instalowałam xp, jednak po zakonczeniu instalacji nie mam ekranu głównego
chciałam sformatowac jednak wyskakuje mi błąd ze nie ma pliku symc.8xx.sys , nie wiem co mam dalej robic? prosze o pomoc

#80 pionaj

pionaj

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 32895 postów

Napisano 15 wrzesień 2008 - 16:02

chciałam sformatowac
co chciałam sformatować?
jak chciałam sformatować?


#81 asok

asok

    1

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 17 wrzesień 2008 - 19:53

AAA... :) yyy no tak zapomniałam :)na wstępie odrazu mówie ze sie nie znam, ale powiem co wiem :) a wiec chciałam sformatowac dysk c bo po zainstalowaniu windowsa xp, nie pojawił mi sie pulpit (jest tylko niebieskie tło i tyle/), no i :
- po pierwsze nie mam opcji w biosie o formatowaniu
- po drugie wyskakuje mi ze nie mam jakiegos pliku
To tyle, jezeli ktoś wie, to poprosze o pomoc
Pozdrowienia.

#82 andros1245

andros1245

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 478 postów

Napisano 18 wrzesień 2008 - 14:08

- po pierwsze nie mam opcji w biosie o formatowaniu

HELP! Załamie się zaraz

- po drugie wyskakuje mi ze nie mam jakiegoś pliku
Wcale nie formatowałaś

http://www.google.pl/custom?hl=pl&inlang=pl&cof=GL%3A1%3BLBGC%3A336699%3BLC%3A%230000ff%3BVLC%3A%23663399%3BGFNT%3A%230000ff%3BGIMP%3A%230000ff%3BDIV%3A%23336699%3B&domains=komputery.katalogi.pl&ie=ISO-8859-2&oe=ISO-8859-2&q=instalacja+windows+XP&btnG=Szukaj&sitesearch=komputery.katalogi.pl

Czyżby wyszukiwarka nie działała?

#83 Tasior13

Tasior13

    1

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 30 październik 2008 - 14:39

Witam . Mam powazny problem z formatowaniem komputera
1. To Gdy Bios mi sie odpala laduje sie wszystko a potem wyskuje :Blad ladowania Systemu operacyjnego
2. Gdy juz wrzucam plytke xpka to nic mi sie nie odpala w komputerze .
3. To Czytajac jakis glupi poradnik zle, opisane zostalo tam 1 poleceni i wybralem jakis kod i teraz do biosa niemoge wogole wejsc !! Prosze Pomozcie

#84 icancto

icancto

    1

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 02 sierpień 2009 - 13:23

ja w moim biosie mam tak: Boot> Boot Device Priority> 1st Boot Device i do wybrania mam tak:
-1st FLOOPY DRIVE
-PM-ST3120XXXX < nie wiem czy mozna podawac cale =O
-PS-HL-DT-STDVD-RAM GSA-HXXX
i ktore mam wybrac? pomozcie potrzebuje tego formata mam jakiegos glupiego wirusa ze nie laduje sie nic oprocz tapety

#85 icancto

icancto

    1

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 02 sierpień 2009 - 13:25

dobra juz mam nie trzeba wybralem to ostatnie i dziala

#86 olo6353

olo6353

    1

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 20 sierpień 2009 - 08:15

Witam wszystkich.

Mam następujący problem. Zostałem "zmuszony" do reinstalacji systemu win XP. Postępowałem zgodnie z zawartymi w tym wątku instrukcjami (format NFTS itp.)i na etapie już "Instalacji Windowsa" wyskakuje mi komunikat że win nie może znaleźć pliku "asms" i żebym włożył do stacji CD z SP2. CD oczywiście jest włożone i plik na tym cd jest. Zmiana ścieżki dostępu nic nie daje.

Bardzo was prosze o pomoc, bo już mnie szlag trafia z tym windowsem.

#87 siwex19

siwex19

    1

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 20 sierpień 2009 - 08:59

porysowana płyta jest i tyle

#88 olo6353

olo6353

    1

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 20 sierpień 2009 - 09:20

tak strzelasz, czy spotkałeś sie już z tym problemem? przegranie jej powinno zatem pomóc.

#89 siwex19

siwex19

    1

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 20 sierpień 2009 - 09:38

miałem i to nie raz


#90 olo6353

olo6353

    1

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 20 sierpień 2009 - 09:47

Super, dzieki za rade. Dzisiaj wypróbuje

#91 Malin96

Malin96

    1

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 17 listopad 2009 - 21:14

a co mam zrobic jak wyskakuje cos takiego

instalator nieznalazl zadnych zainstalowanych dysków twardych na tym komputerze

sprawdz czy wszystkie stacje dysków są zasilane i wlasciwie podlaczone...

#92 pionaj

pionaj

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 32895 postów

Napisano 17 listopad 2009 - 21:19

idziesz wtedy do wujka google
http://www.google.com/search?hl=pl&rls=com.microsoft%3Apl%3AIE-SearchBox&rlz=1I7GGIH&q=instalator+nie+znalazl+zadnych+zainstalowanych+dysk%C3%B3w+twardych+na+tym+komputerze&btnG=Szukaj&lr=lang_pl&aq=f&oq=

#93 BartAcid

BartAcid

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 2400 postów

Napisano 18 listopad 2009 - 00:31

Marlin stawiam, ze masz dysk SATA.

#94 Dulceee

Dulceee

    1

  • Members
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 02 grudzień 2009 - 19:41

Hej.Mam taki problem. A problem tyczy się cyt"Nie znaleziono porządkowej 173 w bibliotece dołączonej dynamicznie iertutil.dll.' Próbowałam zrobic wszystko co tutaj juz wczesniej napisano ale mi się nie udaje ,pobieram i mi sie to nie otwiera. Postanowiłam zrobic formatowanie dysku. mam ju płytę odpalam ją i wlącza się "Downolny klawisz spowoduje rozruch nepędu cd/dvd" i ja naciskam ten klawisz aby przejsc do menu ,tylko to nic nie daje i od razu uruchamia mi sie start systemu; ( próbowałam kilka razy i za każdym płyta się czytała ale się nie uruchomiała i nie włączało się menu "formatowania" Proszę pomóżcie.!! PILNE!

#95 pionaj

pionaj

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 32895 postów

Napisano 02 grudzień 2009 - 20:39

a w biosie ustawiłes bootowanie z CD ?

#96 Mikhaił

Mikhaił

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 159 postów

Napisano 02 grudzień 2009 - 21:48

botowanie raczej ustawione bo wyskoczylo "wcisniej dowolny.."

#97 Dulceee

Dulceee

    1

  • Members
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 02 grudzień 2009 - 22:00

weszłam do menu za pomocą Delete,potem advenced bios,first boot device i ustawiłam na CD rom

#98 Dulceee

Dulceee

    1

  • Members
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 05 grudzień 2009 - 16:02

To co mam zrobić aby sformatować?




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Pozycjonowanie strony: Virtual Development