Skocz do zawartości




Zdjęcie

Masz problem z instalacją SP1, SP2 - Service Pack 1 i 2


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
527 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 29 listopad 2003 - 14:27

Wchodzimy do rejestru, poprzez:
Start -> Uruchom -> regedit


Teraz rozwijamy następującą gałąź:
HKEY_LOCAL_MACHINE -> Software -> Microsoft -> Windows NT -> CurrentVersion -> WPAEvents







#2 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 29 listopad 2003 - 14:28












#3 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 29 listopad 2003 - 14:28



Klikamy podwójnie na OOBETimer, zaznaczamy wartość CA i kasujemy ją.
Nie musi być to akurat CA, ale jest pierwsza z brzegu więc ma pecha .







#4 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 29 listopad 2003 - 14:29

Następnie:

Start -> Uruchom tu wpisujemy %systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a







#5 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 29 listopad 2003 - 14:30



Wybieramy Aktywację przez telefon (Yes, I want to telephone...) i wciskamy Dalej.







#6 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 29 listopad 2003 - 14:31



Tu wciskamy "Zmień klucz produktu" (Change Product key)







#7 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 29 listopad 2003 - 14:32



Wpisujemy klucz -> 7G4H4-T4XXW-BVXTH-4QP4V-9CV28

Wybieramy Aktualizuj (Update) i restartujemy komputer







#8 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 29 listopad 2003 - 14:33



Teraz ponownie:

Start -> Uruchom wpisujemy %systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a

I pojawia się to na co czekaliśmy







#9 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 29 listopad 2003 - 14:34

Życzę bezstresowej instalacji Service Packa

Ps. Pozdrowienia dla Billa G.







#10 Busterje

Busterje

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 5944 postów

Napisano 29 listopad 2003 - 14:50

Niom bill gates by sie zdziwil jaki mamy do niego szacunek

----------.::Może kiedyś będzie lepiej :?::.----------
>>>>>>>>>>.::Tutaj daje się sogi ::.>>>>>>>>>>

#11 Adi-hi-tec

Adi-hi-tec

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1863 postów

Napisano 29 listopad 2003 - 15:37

Sebart Wielki SOGaczyk

działa

.:: Adi-Hi-Tec ::.
.::Moderator w dziale Grafika/Fotografia i Webmaster ::.

#12 nervee

nervee

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7416 postów

Napisano 29 listopad 2003 - 16:04

Wilgachny smog dla ciebie;-]

______________________________
Wodzu prowadź!?!

Niggaz;]

#13 Marsix

Marsix

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 528 postów

Napisano 01 grudzień 2003 - 15:14

Sog dla ciebie

#14 Mariaż

Mariaż

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 4353 postów

Napisano 04 grudzień 2003 - 21:29

Masz SOGa tylko jedno małe pytanko jak mam XP zintegrowany z Service Packiem to instaluje się razem bez żadnych specjalnych opcji ?

Jak pomogłem odwdzięczcie się (wiecie jak),a odpowiem tym samym!

#15 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 04 grudzień 2003 - 21:39

Normalnie się instaluje, bez żadnych dodatkowych "zabiegów".







#16 RA1NM4N

RA1NM4N

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 postów

Napisano 06 grudzień 2003 - 20:59

Mnie oczywiście nie działa. (mam xp pro, oryginałka ale z drugiego kompa na pierwszym jest legalna ) To edytowanie wartości binarnej wygląda trochę inaczej. Nie ma żadnego CA tylko EB. Aha, koniecznie trzeba podać ten klucz co napisałeś?

#17 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 06 grudzień 2003 - 21:23

Ważne aby zmodfikować/usunąć jedną z wartości spod tego WPAEvents, nie musi to być akurat ca.

Co do klucza to ważne aby nie zapodać tego słynnego FCKGW-..., ten podany jest sprawdzony, jak masz inny możesz próbować.







#18 RA1NM4N

RA1NM4N

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 postów

Napisano 06 grudzień 2003 - 21:33

Wkuć się idzie... ściągnąłem sobie jakiś key changer czy co z 5 kluczy z niego wpisałem i dupa. Ten który podałeś też nie działa, pisze że niepoprawny. Tylko ten oryginalny działa tzn robie tak: wywalam tą wartość, wpisuje ten kod, resetuje i wciąż jest nie zaktywowany Może warto jakiegoś solidnego pirata załatwić a nie gównianą oryginałke

#19 Adi-hi-tec

Adi-hi-tec

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1863 postów

Napisano 06 grudzień 2003 - 21:43

musiałeś coś źle zrobić... wierz mi że działa

.:: Adi-Hi-Tec ::.
.::Moderator w dziale Grafika/Fotografia i Webmaster ::.

#20 RA1NM4N

RA1NM4N

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 postów

Napisano 06 grudzień 2003 - 21:44

Dobra, zrobie formata jeszcze raz, i od nowa według opisu Sebarta...

...Ale to nie dziś bo czasu już nie mam

#21 Adi-hi-tec

Adi-hi-tec

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1863 postów

Napisano 06 grudzień 2003 - 21:46

nie rób formata !!!

tylko przeprowadź całą procedure od początku i dokładnie !!

.:: Adi-Hi-Tec ::.
.::Moderator w dziale Grafika/Fotografia i Webmaster ::.

#22 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 06 grudzień 2003 - 21:53

Ten podany sposób jest pewny, można go znaleźć na wielu stronach www.









#23 RA1NM4N

RA1NM4N

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 postów

Napisano 06 grudzień 2003 - 21:57

Dobra, to jazda od nowa...

#24 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 06 grudzień 2003 - 21:58

WAŻNE INFO

Tylko XPeki o takim productID wymagają zmiany klucza:
1. XXXXX-640-0000356-23XXX
2. XXXXX-640-2001765-23XXX

ProductID sprawdzamy poprzez Start -> Uruchom -> cmd -> systeminfo




Zmieniony przez - Sebart w dniu 2003-12-06 22:00:28

#25 Adi-hi-tec

Adi-hi-tec

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1863 postów

Napisano 06 grudzień 2003 - 22:02

ja zrobiłem lepszy numer... miałem zainstalowanego XP z jakimś tam serialem poczym zadzwoniłem i powiedziałem że go aktywować... Babka po sprawdzenie klucza spytała czy kupiłem go w sklepie... ja powiedziałem że mam go z inetu... a ona mi na to ten ten XP to wersja testowa .. no to ja grzecznie podziękowałem..

.:: Adi-Hi-Tec ::.
.::Moderator w dziale Grafika/Fotografia i Webmaster ::.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Pozycjonowanie strony: Virtual Development