Skocz do zawartości




Zdjęcie

Trojan.Downloader.Istbar.Fm


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
54 odpowiedzi w tym temacie

#26 Bulinetka0

Bulinetka0

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 66 postów

Napisano 19 wrzesień 2004 - 16:46

Ja nie, ale odbiorca emaila tak.:)

#27 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 19 wrzesień 2004 - 16:57

Coś 'email protection' Zone alarma kisi sprawę. Można to wyłączyć hrhr %) ale jak sama mówisz wysyłanie pojedyńczych jpg nie sprawia problemów, spróbujemy jeszcze tak... nie zgrywaj fotek do folderu i dopiero pakowanie folderu, tylko od razu zaznacz same fotki i teraz je spakuj bez folderu. Doszło normalnie czy dalej zlg ?

#28 Bulinetka0

Bulinetka0

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 66 postów

Napisano 19 wrzesień 2004 - 17:41

Fotki spakowane w locie, czyli bez folderu doszły z prawidłowym rozszerzeniem.
Gdy wysłałam raz jeszcze fotki w folderze ( bez pakowania ) to okazało się, że zamiast folderu jest skrót do niego.
Wiem, że brzmi to niewiarygodnie, ale uwierz, że tak jest.
To jest komunikat jaki się wtedy wyswietlił u adresata:
"Are you sure that you want to execute the shortcut?"

Zmieniony przez - Bulinetka0 w dniu 2004-09-19 18:42:49

#29 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 19 wrzesień 2004 - 17:51

Ja tak nigdy nie wysyłam, albo doączam każdą fotke z osobna albo puszczam zpakowane. Możesz powiedzieć dokładnie jak to robisz, co klikasz po kolei, tu pewnie jest jakiś zonk ;)

#30 Bulinetka0

Bulinetka0

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 66 postów

Napisano 19 wrzesień 2004 - 18:04

Wcześniej nigdy nie miałam z tym problemów.:) Widzę, że lubisz czytać, więc robie tak.:)
Mój komputer => dysk D => klikam prawym przyciskiem myszki na folder avatary => wyslij do adresat poczty => w oknie wysyłanej wiadomości wpisuje adres email adresta i daję wyślij.
Druga opcja.
Mój komputer => dysk D => klikam prawym przyciskiem myszki na folder avatary => skompresuj i wyślij emailem => format archiwum ustawiam na RAR => utwórz archiwum SFX => metoda kompresji normalna => rozmiar woluminów : 1 457 664 - 3.5" => klikam na ok. Gdy się skompresuje to wyskakuje okno wysyłanej wiadomości z załaczonym plikiem i trzeba wpisac tylko adres email i dać wyslij.
Co więc jest nie tak?


#31 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 19 wrzesień 2004 - 19:23



Ta pierwsza opcja , wychodzi mi tylko skrót więc kicha raczej %), mówisz że wcześniej ten sposób działał u ciebie ??

druga opcja działa u mnie ok

#32 Bulinetka0

Bulinetka0

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 66 postów

Napisano 19 wrzesień 2004 - 20:51

Kiedyś działało..... wysyłałam znajomej gify, emotki od razu posegregowane na kategorie w folderach.:(
A co z tą aplikacją na którą kliknęłam przez przypadek? Pisałam o tym wcześniej.

#33 ARNII

ARNII

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 375 postów

Napisano 19 wrzesień 2004 - 23:56

ten istbar trojan... mialem go ale akurat w innych plikach które mozna bylo skasowac.
on sciaga ten głupi ist bar cały czas tak ze sie go trudno czasem pozbyc
jak dasz widok>paski narzęcdzi to raczej napewno bedzie tam istbar


Zmieniony przez - ARNII w dniu 2004-09-20 00:57:00

#34 Bulinetka0

Bulinetka0

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 66 postów

Napisano 20 wrzesień 2004 - 09:11

ten istbar trojan... mialem go ale akurat w innych plikach które mozna bylo skasowac.
on sciaga ten głupi ist bar cały czas tak ze sie go trudno czasem pozbyc
jak dasz widok>paski narzęcdzi to raczej napewno bedzie tam istbar

Arni - dzięki za pocieszenie.:) Niestety miałeś rację. Ten diabelny trojan siedzi sobie tam wygodnie.:(:(:(:( W takim razie czemu ponowne scanowanie dysku nie wykazało obecności wirusa w kompie - folder MKSa jest zainfekowany?

#35 Bulinetka0

Bulinetka0

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 66 postów

Napisano 20 wrzesień 2004 - 09:16

Sebart mam pytanko do Ciebie.:)
Tak jak napisałam we wczesniejszym poście obsługa APM jest włączona.
Niestety wczoraj w nocy znów nie byłam wstanie zamknąć kompa ani go zrestartować. Cudowna poprawa podziałała jak widać na kilka godzin tylko.:( W tym temacie do którego kazałeś mnie się odwołać napisałeś: "Włącz APM:
Panel Sterowania -> Opcje Zasilania -> Zaawansowane APM -> Włącz obsługę APM

W rejestrze powinno być:
[HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Microsoft -> Windows NTCurrentVersionWinlogon]
'PowerdownAfterShutdown' = 1

W BIOSie sprawdź:
Power Management Setup -> Advanced Power Management -> Enable
(może być zamiast tego coś w stylu Power Management Setup -> PM Control by APM ustaw na YES)".
Moje pytanie brzmi ( tylko się nie śmiej )jak wejść do rejestru i biosu, aby to sprawdzić?:(



#36 Bulinetka0

Bulinetka0

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 66 postów

Napisano 20 wrzesień 2004 - 09:22



Zmieniony przez - Bulinetka0 w dniu 2004-09-20 10:46:31

#37 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 20 wrzesień 2004 - 10:04

Do rejestru Start -> uruchom -> regedit

Do biosu zaraz na starcie kompa wciskaj klawisz del

#38 Bulinetka0

Bulinetka0

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 66 postów

Napisano 20 wrzesień 2004 - 10:25



Jeżeli znalazłam to co miałam znależć to u mnie zamiast 'PowerdownAfterShutdown' = 1 pisze 'PowerdownAfterShutdown' = 0. :(
Teraz sprawdzę w biosie.:)



#39 Bulinetka0

Bulinetka0

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 66 postów

Napisano 20 wrzesień 2004 - 10:56

W biosie znalazłam jednak nie to o co chodziło.:( Weszłam tak jak napisałeś na Power Management Setup => zamiast Advanced Power M. miałam to :
Power management - disabled
Standby Time Out - disabled
Suspend -"- -" - -"-
Hard Disk -"- -"- -"-
Ring On Power On -"- -"-
Keyboard Power On - specific key
RTC Alarm Power On - disabled
RTC .....Date - every day
RTC....Hour - 12
RTC....Min. - 30
RTC...Sec. - 00




#40 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 20 wrzesień 2004 - 14:17

'PowerdownAfterShutdown' = 0

no to podwójny klik na tej wartości i wpisz 1 zamiast 0

restart kompa dla potwierdzenia zmian

#41 Bulinetka0

Bulinetka0

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 66 postów

Napisano 20 wrzesień 2004 - 17:26



Zrobiłam jak pisałeś niestety komp nadal się nie resetuje ani nie wyłącza.:(:(:( Czemu ja mam takiego pecha.:(

#42 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 20 wrzesień 2004 - 18:26

A to w biosie na enabled ustawione...
'Power management - enabled'

#43 Bulinetka0

Bulinetka0

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 66 postów

Napisano 20 wrzesień 2004 - 20:30

"Power management - enabled"
Mam tylko opcję disabled lub APM
Wygląda na to, że powinnam ustawić na APM, ale wolę się upewnić.
Jak ustawię APM to mam dać save a potem ESC czy tak?


#44 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 20 wrzesień 2004 - 23:08

"Mam tylko opcję disabled lub APM"

W dane ustawienie wchodzisz enterem, a jej opcję przeglądasz PageUp i PageDown ale to chyba wiesz %)

ustaw to APM, zapisz zmiany, wychodź z biosu i startuj kompa, może będzie dobrze hmm

#45 Bulinetka0

Bulinetka0

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 66 postów

Napisano 21 wrzesień 2004 - 14:02

Jak się poruszać po biosie to raczej chyba wiem.:P
Znalazłam jeszcze kilka opcji < lepiej pózno niż wcale >
Power Management:
- disabled
- APM
- ACPI
- APM/ACPI
Nadal obstajesz przy tym abym zaznaczyła APM? ;)



Zmieniony przez - Bulinetka0 w dniu 2004-09-21 15:02:40

#46 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 21 wrzesień 2004 - 15:01

tak

#47 Bulinetka0

Bulinetka0

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 66 postów

Napisano 21 wrzesień 2004 - 16:23

Zrobiłam jak mówiłeś, w ustawieniach figuruje teraz APM, ale komp nadal ani drgnie. Co prawda uruchmił się ponownie sam, ale tylko po wyjściu z biosu. Gdy potem chciałam zamknąć system lub uruchomić ponownie znów zawiesił się na plakietce zamykanie systemu.:(
Masz może jeszcze jakieś pomysły? :) Tylko nie mów, że została mnie już tylko magiczna fołmułka.:(

P.S.
A może mam napisać co pisze w podglądzie zdarzeń?:D

Zmieniony przez - Bulinetka0 w dniu 2004-09-21 18:54:32

#48 Bulinetka0

Bulinetka0

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 66 postów

Napisano 24 wrzesień 2004 - 12:26

Sebart gdzie przepadłeś???? :(

#49 Sebart

Sebart

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7751 postów

Napisano 24 wrzesień 2004 - 18:48

"Masz może jeszcze jakieś pomysły?"

Ano nie mam, musiałbym sam siąść za kompem, a to raczej niemożliwe %)

#50 Bulinetka0

Bulinetka0

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 66 postów

Napisano 27 wrzesień 2004 - 15:25

Nigdy nic nie wiadomo.:) A gdyby np.: odinstalować XP - Antispy i potem wrzucić płytkę i dać napraw system?




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Pozycjonowanie strony: Virtual Development