Skocz do zawartości




Zdjęcie

ASPI


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#26 gregor58

gregor58

    Perm Ban

  • Members
  • PipPipPip
  • 16208 postów

Napisano 03 kwiecień 2005 - 17:24

Instalujesz ForceAspi z linku ,który podałem ?


#27 Adept

Adept

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 675 postów

Napisano 03 kwiecień 2005 - 22:32

Tak z tego linku tylko tam nie ma XP tylko winNT
Pozdrawiam

Zmieniony przez - Adept w dniu 2005-04-03 23:34:26

#28 gregor58

gregor58

    Perm Ban

  • Members
  • PipPipPip
  • 16208 postów

Napisano 04 kwiecień 2005 - 06:30

Czy instalujesz ForceAspi 1.8 jeśli tak to skąd ten log ?

#29 Adept

Adept

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 675 postów

Napisano 04 kwiecień 2005 - 10:08

To ja juz nie wiem co zainstalowałem to teraz -usunąć i zainstalować jeszcze raz. Zrobie i odezwę sie.dzięki.Zrobiłem jeszcze raz po usunieciu w aspichk.exe nie ma zadnych sterowników naciskam instaspi.bat i ciagle mam takie same logo z aspichk.exe. W artykule jest napisane że dwa pliki moga być nie zainstalowane WOWPOST.EXE i WOWPOST.EXE i ja ich wlasnie nie mam. I teraz nie rozumiem czy je ręcznie kopiować czy nie-poradź
LOG0143: *****************************************************************
LOG0144: Starting ASPICHK2 installer on Mon Apr 04 11:31:58 2005
ASPICHK0438: OS = Windows NT (5.01.2600)
UPGRADE1004: f:windowssystem32wnaspi32.dll dated 07/17/2002 07:20:56, 45056 bytes.
UPGRADE1062: f:windowssystem32wnaspi32.dll version 4.71.2.0
UPGRADE1004: f:windowssystemwinaspi.dll dated 07/17/2002 14:22:26, 4455 bytes.
UPGRADE1101: Unable to get f:windowssystemwinaspi.dll version info size 0x00000714
UPGRADE1004: f:windowssystem32driversaspi32.sys dated 07/17/2002 06:53:02, 16877 bytes.
UPGRADE1062: f:windowssystem32driversaspi32.sys version 4.71.2.0
UPGRADE1004: f:windowssystemwowpost.exe dated 07/17/2002 14:22:34, 3535 bytes.
UPGRADE1101: Unable to get f:windowssystemwowpost.exe version info size 0x00000714
ASPICHK0522: Inconsistent version numbers among components
ASPICHK0592: ASPI installation has problems
LOG0218: Closing installer log on Mon Apr 04 11:31:58 2005
LOG0219: *****************************************************************
A tu jest mój problem

• Na forum spotkałem się z pytaniem czy pliki WOWPOST.EXE oraz WOWPOST.EXE są potrzebne dal MS Windows 2000/XP. Zgodnie z tym co jest napisane w dokumentacji dołączonej do ASPI nie są, ale posiadam dwa programy do sprawdzania czy ASPI jest poprawnie zainstalowane. Jeden z pakietu w wersji 4.71 a drugi z naszego serwera FTP. Po zainstalowaniu jedynie 2 plików test w wersji 4.71 informuje, że wszystko jest OK. Jednak drugi program diagnostyczny zgłasza błąd instalacji ASPI - brakuje pozostałych dwóch plików. Jeżeli przyjmiemy tok rozumowania zgodny z tym, że nowsza wersja wie lepiej jak ma być by było dobrze to potrzebne są tylko dwa pliki. Ja osobiście wychodzę z założenia, że spokojnie sporne pliki możemy umieścić na dysku i nie będzie z tego powodu żądnych problemów a oba testy zakomunikują, że ASPI jest zainstalowane poprawnie. Poza tym nigdy nie wiadomo czy jakiś z programów nie będzie się odwoływał do tych plików.
• Kolejna ciekawa uwaga jaka trafiła do nas po publikacji związana jest z faktem, że po instalacji najnowszego ASPI 4.71 pod MS Windows XP nadal zainstalowana była stara wersja. Jednocześnie mail zawierał rozwiązanie tego problemu - wystarczyło usunąć stare ASPI i zainstalować jeszcze raz nową wersję. Proponuję byś do usunięcia starej wersji ASPI użyć odpowiedniego skryptu z pakiety ForceASPI
W regedit sprawdzałem i sa wpisy

Pozdrawiam


Zmieniony przez - Adept w dniu 2005-04-04 11:47:08

Zmieniony przez - Adept w dniu 2005-04-04 12:18:50

Zmieniony przez - Adept w dniu 2005-04-04 12:19:33

#30 Adept

Adept

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 675 postów

Napisano 04 kwiecień 2005 - 11:34



Osobno z nero

#31 gregor58

gregor58

    Perm Ban

  • Members
  • PipPipPip
  • 16208 postów

Napisano 04 kwiecień 2005 - 11:42



Nero z tych dwóch sterowników nie korzysta .(widać rozmiar ,więc są zainstalowane)

#32 Adept

Adept

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 675 postów

Napisano 04 kwiecień 2005 - 11:58

Czyli co mam -dobrze bo według aschASPi to nie mam tych 2 plików i według artykułu jest taka mozliwość.
Pozdrawiam dziekuje za cierpliwość


#33 Adept

Adept

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 675 postów

Napisano 04 kwiecień 2005 - 12:22



to juz ostatnie zdjecie teraz z aschaspi.exe


#34 Guest_Domis91_*

Guest_Domis91_*
  • Guests

Napisano 02 kwiecień 2013 - 10:39

Witam,
Potrzebuję pomocy odnośnie nagrywarki. Mianowicie, chciałam nagrać sobie płytkę ale gdy w nero dochodzę do opcji zapisz to w pozycji "wybrana nagrywarka" jest do wyboru tylko "Image Recorder DVD" nie widzi mojej nagrywarki. Probowalam w menedzeze urzadzen wylaczyc/wlaczyc, odinstalowac nagrywarke ale nic to nie dalo. Dodatkowo w Nero InfoTool w ASPI jest System ASPI is not installed a Nero ASPI is installed. Co moge jeszcze z tym fantem zrobic?

#35 Guest_Domis91_*

Guest_Domis91_*
  • Guests

Napisano 02 kwiecień 2013 - 10:40

Tak ogolnie plyty idzie odtwarzac w Moim komputerze jest widoczna nagrywarka tylko w nero nie idzie nagrac





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Pozycjonowanie strony: Virtual Development