Jump to content




Photo

Problem z Windows Media Player


  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#1 marcin_kp

marcin_kp

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 123 posts

Posted 06 December 2005 - 03:28 AM

Witam,
Mam problem,gdyż jakiś czas temu namieszałem coś w kompie i nie mam programu WMP. Ściągałem instalki z różnych stron ale nie mogę ich zainstalować, gdyż wyskakuje okienko o niezgodności itd.(screen). Czy można to jakoś obejść?
Odinstalowałem wszystkie aktualizajce systemu ale też nic( taką radę dostałem od znajomego).
Proszę o pomoc, gdyż chciałbym korzystać z tego programu.

Z góry dzięki.

#2 marcin_kp

marcin_kp

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 123 posts

Posted 06 December 2005 - 03:29 AM



Sorki, przez przypadek temat pojawił się 3 razy.

Zmieniony przez - marcin_kp w dniu 2005-12-06 03:49:37

#3 missyrnz

missyrnz

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts

Posted 06 December 2005 - 09:33 AM

a dokaldnie to co masz za windowesa i jaka karte muzyczna??

#4 Misiekd

Misiekd

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7119 posts

Posted 06 December 2005 - 10:22 AM

nie mam WMP - co to znaczy? Nie uruchamia się, nie ma skrótu, nie ma w program files, ...
jaki windows (chyba XP), któy SP
Może pamiętasz chociaż gdzie grzebałeś przed zniknięciem WMP

#5 deino

deino

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 17164 posts

Posted 06 December 2005 - 11:49 AM

kolega ma OS: WINDOWS XP VER 5.1

marcin - kliknij szczegoly i pokaz.

#6 Misiekd

Misiekd

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7119 posts

Posted 06 December 2005 - 11:52 AM

Deino razem z czerwonym nadprzyrodzone zdolności Ci się dostały?

#7 deino

deino

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 17164 posts

Posted 06 December 2005 - 12:01 PM

tez chcesz?

#8 gregor58

gregor58

    Perm Ban

  • Members
  • PipPipPip
  • 16208 posts

Posted 06 December 2005 - 12:08 PM

http://komputery.kat....pl/temat73632/
http://komputery.kat....pl/temat73770/
Ja też mam takie zdolności


#9 marcin_kp

marcin_kp

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 123 posts

Posted 06 December 2005 - 12:23 PM

Witam.
Mam Windowsa XP ver. 5.1, gdzie grzebałem to już nie pamiętam, gdyż to było już jakiś czas temu i pogodziłem się z utratą WMP zastępując go alternatywnymi programami. NIe sądziłem jednak, że kiedyś będzie mi tak potrzebny.
Jeżeli się to do czegoś przyda, to podaję poniżej parametry kompa.

Tak na marginesie, czytałem wiele artykułów dotyczących podkręcania ale nie rozumiem nic z tego, sądzę że na konkretnym przykładzie dopiero mógłbym to zrobić i może nawet zrozumieć.
Jeżeli ktoś ma pojęcie( a sądzę, że każdy z Was ma większe ode mnie) to proszę o info jak to podkręcić.
CPU INFO:
PROCESOR- AMD CPU
PLATFORM - SOCJET A
APIC - SUPPORTED
MMX - SUPPORTED
SSE - SUPPORTED
SSE2 - NOT SUPPORTED
L1 I-CACHE
2-WAY ASSOCIATIVE
1 LINES PER TAG
L1 D - CACHE
64K BYTE CACHE SIZE
2-WAY SET ASSOCIATIVE
1 LINES PER TAG
L2 CACHE
8-WAY SET ASSOCIATIVE
64 BYTE LINE SIZE
1 LINES PER TAG

CPU SPEED
CPU MULTIPLIER - 12 x 167,1 2005 MHz
FSB 166


MSI INFO:

MOTHER BOARD: MS-6712 VER: 1.0
BIOS: AMI
OS: WINDOWS XP VER 5.1

CHIPSET: VIA KT400

CPU VOLTAGE

CPU 1,58V
MEMORY 2,5V
AGP 1,5V

TEMP. 58 st. C


dzięki i pozdrawiam

#10 Misiekd

Misiekd

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 7119 posts

Posted 06 December 2005 - 12:26 PM

jeszcze raz:

nie mam WMP - co to znaczy? Nie uruchamia się, nie ma skrótu, nie ma w program files, ...

#11 marcin_kp

marcin_kp

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 123 posts

Posted 06 December 2005 - 12:41 PM

Jak w temacie: Windows Media Player
Nie ma nigdzie. Został prawdopodobnie odinstalowany i jakby go nie było.
Pozdrawiam

#12 gregor58

gregor58

    Perm Ban

  • Members
  • PipPipPip
  • 16208 posts

Posted 06 December 2005 - 12:47 PM

A wpisz w start > uruchom mplayer2 ?

#13 marcin_kp

marcin_kp

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 123 posts

Posted 06 December 2005 - 12:59 PM





OK. Uruchomił się co prawda program WMP z tym, że informacje co do aktualności programu przedstawiają się następująco(screeen). Zależy mi na WMP10. Mam instalkę ale w żaden sposób nie mogę przejść instalacji.
Pozdrawiam

Zmieniony przez - marcin_kp w dniu 2005-12-06 13:00:17

#14 gregor58

gregor58

    Perm Ban

  • Members
  • PipPipPip
  • 16208 posts

Posted 06 December 2005 - 13:09 PM



mplayer2 jest częścią składową WMP więc jakim sposobem go nie masz i jaką wersje WMP10 instalujesz ?


#15 gregor58

gregor58

    Perm Ban

  • Members
  • PipPipPip
  • 16208 posts

Posted 06 December 2005 - 13:12 PM

http://www.dobreprog...z=2&id=771&t=24


#16 marcin_kp

marcin_kp

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 123 posts

Posted 06 December 2005 - 13:40 PM

No i powtórzył się ten sam schemat. Pierwszy screen jaki dołączyłem znów się pokazał. Co robić?


#17 marcin_kp

marcin_kp

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 123 posts

Posted 06 December 2005 - 13:43 PM

Oj dopiero doczytałem twoją wcześniejszą wiadomość, bo mi się strona odświeżyła.
Tą instalkę, którą mi podałeś dawno już miałem z czterech różnych stron, więc spodziewałem się podobnego rezultatu. Kwestia w zgodności z czymś tam...
Szukałem info na stronie microsoftu, ale też szerzej o tym nie piszą.
Poradź co robić?


#18 gregor58

gregor58

    Perm Ban

  • Members
  • PipPipPip
  • 16208 posts

Posted 06 December 2005 - 13:50 PM

Co pisze jak klikniesz szczegóły ?

#19 marcin_kp

marcin_kp

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 123 posts

Posted 06 December 2005 - 14:25 PM



A no odpala się centrum pomocy technicznej...?

#20 deino

deino

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 17164 posts

Posted 06 December 2005 - 14:45 PM

pr. klawisz na moj komputer, zarzadzaj, podglada zdarzen i zobacz, co leci, jak probujesz instalowac.

#21 marcin_kp

marcin_kp

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 123 posts

Posted 06 December 2005 - 14:57 PM



NIc nie ma w podglądzie zdarzeń z godziną, w której próbowałem zainstalować program. Dla przykładu Screen( próbę przeprowadziłem 14 58)


#22 marcin_kp

marcin_kp

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 123 posts

Posted 06 December 2005 - 14:59 PM

PS. Czas wg mojego kompa...

#23 deino

deino

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 17164 posts

Posted 06 December 2005 - 15:18 PM

a Aplikacja i Zabezpieczenia tez puste>?

#24 marcin_kp

marcin_kp

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 123 posts

Posted 06 December 2005 - 15:39 PM



Zabezpieczenia puste a aplikacje screen, ale również tam nie ma w/w godziny.

#25 deino

deino

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 17164 posts

Posted 06 December 2005 - 16:00 PM

no to pobladzmimy pewnie...

masz wlaczone gg 7 w czsie instalacji? to wylacz

sprobuj starsza wersje zainstalowac (7/9)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users


Pozycjonowanie strony: Virtual Development