Skocz do zawartości




Zdjęcie

Windows Vista


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

#26 pionaj

pionaj

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 32895 postów

Napisano 02 luty 2007 - 21:46

brakuje opcji... Już testuję

#27 damian6234

damian6234

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1842 postów

Napisano 02 luty 2007 - 23:25

rafal mam prawie takiego samego ;p zobacz stopke

btw: jestem na viscie juz

Zmieniony przez - damian6234 w dniu 2007-02-02 23:25:16

#28 Maxikas

Maxikas

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7710 postów

Napisano 04 luty 2007 - 11:12

Wczoraj zainstalowalem a dzisiaj dozbrajam... jak narazie jeden problem - w AQQ nie moge wejsc w ustawienia ale zapewne z nowsza wersja to poprawia. Wrzucilem Quake 3 Arena o dziwo wszystko ladnie smiga, zero konfliktow itp. GTA;SA to samo. Mam jednak wrazenie jakby sam system chodzil troche ospale ale moze to kwestia przyzwyczajenia. Do komfortowej pracy przydalo by sie jednak jeszcze troche ramu.

i5 4690K  [color=rgb(0,0,255);]|[/color] Gigabyte Z97X-UD5H  [color=rgb(0,0,255);]|[/color]  Gigabyte GTX970 WF3 OC [color=rgb(0,0,255);]|[/color] G.Skill TridentX 2x4GB 2400MHz CL10-12-12-31  [color=rgb(0,0,255);]|[/color]  Plextor M6S 256GB  [color=rgb(0,0,255);]|[/color]  WD 250 GB & 500GB Black  [color=rgb(0,0,255);]|[/color]  CM G650M  [color=rgb(0,0,255);]|[/color]  Dell U2311H -[color=rgb(255,140,0);]Ressurected[/color]- [color=rgb(0,0,255);]|[/color]  Eizo EV2455

 

Worklog: Project [color=rgb(255,0,0);]Solar[/color][color=rgb(255,165,0);]Core[/color]


#29 damian6234

damian6234

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1842 postów

Napisano 04 luty 2007 - 13:25

a u mnie wszystko ladnie pieknie ..gry chodza normalnie ... jedyny problem ..gg nie idzie zainstalowac ;/

#30 Maxikas

Maxikas

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7710 postów

Napisano 04 luty 2007 - 15:32

Skubaniec nie chcial mi kompa wylaczyc wogole :/ Jak na 1 dzien testow, pare dni po premierze i przy obecnym moim sprzecie oceniam to na 3+ /4-. Nowy wyglad to nie wszystko, grzebiac troche glebiej po tych roznych okienkach dochodze do wniosku ze w porownaniu do Xp zmienil sie tylko layout i wymagania a przy okazji pojawila sie niekompatybilnosc.

Jak narazie... zostaje na Xp

i5 4690K  [color=rgb(0,0,255);]|[/color] Gigabyte Z97X-UD5H  [color=rgb(0,0,255);]|[/color]  Gigabyte GTX970 WF3 OC [color=rgb(0,0,255);]|[/color] G.Skill TridentX 2x4GB 2400MHz CL10-12-12-31  [color=rgb(0,0,255);]|[/color]  Plextor M6S 256GB  [color=rgb(0,0,255);]|[/color]  WD 250 GB & 500GB Black  [color=rgb(0,0,255);]|[/color]  CM G650M  [color=rgb(0,0,255);]|[/color]  Dell U2311H -[color=rgb(255,140,0);]Ressurected[/color]- [color=rgb(0,0,255);]|[/color]  Eizo EV2455

 

Worklog: Project [color=rgb(255,0,0);]Solar[/color][color=rgb(255,165,0);]Core[/color]


#31 Kwinto14

Kwinto14

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 83 postów

Napisano 05 luty 2007 - 10:27

Ja również ogólnie jestem zadowolony z posiadania Visty...wkurza mnie tylko kilka drobiazgów m.in windows defender i to ze jesli w msconfig zablokuje kilka probgramo aby nie uruchamialy sie przy starcie to nastepnie przy ponownym wlaczeniu kompa ciagle powiadamia mnie ze niektore programy sa zablokowane..:/ wie ktos jak temu zaradzic? I mam jeszce jedno pytanie..czy wam tez nowy win straqsznie wolno czyta plyty? Niwiem czy to czasem nie wina moich napedow ale po zabraniu z napedu starej plyty wlozeniu nowej ikonka nadal jest ze starej plyty:/ dopiro gdzeis tak po 30 sekundach odkrywa ze to inna plyta...strasznie mnie to irytuje..czy nie da sie zrobic tak jak w XP ze po starcie pojawia sie okno z proponowanymi czynnosciami? z gory dzieki za odpowiedzi

#32 Em-pi

Em-pi

    Emperial

  • Members
  • PipPipPip
  • 12056 postów

Napisano 05 luty 2007 - 16:44

Ja własnie zainstalowałem viste i wszystko smiga ale jak chce np zapodac muze czy zobaczyc jakies foto to sie resetuje.Najlepsze jest to ze inne rzeczy moge robic bez problemu i nic nawet nie zamuli.Wydaje mi sie ze to jakis konflikt moze byc dzwiekowy czy cos no ale to by fotografie chodziły ...Mojk komp spełnia wymagania visty.

Co ciekawe IE sie zrypał po 15 minutach a firefox działa jak marzenie idealnie.No nic potestuje jeszcze inne rzeczy ale kurcze boli mnie te restartowanie kompa ...

#33 damian6234

damian6234

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1842 postów

Napisano 05 luty 2007 - 17:15

mi wszystko hula bez problemow ..nawet juz gg ..wystarczy uruchomic ja w trybie zgodnosci z xp..to naprawde dziala

#34 qulpi

qulpi

    1

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 05 luty 2007 - 18:48

vista zamyka się tak samo długo ja xp różnica jest taka że wciskając (wyłącznik) vista przechodzi w stan uśpienia a żeby ją wyłączyć trzeba wcisnąć strzałke obok wyłącznika i wybrać "zamknij" dopiero wtedy komp się wyłancza

moja konf. amd athlon 64 3500+ ram 1022mb graf. gf7900gs zelman.vista ultimate.klasyfikacja 4.2 punkta.
prawie wszystko chodzi bardzo płynnie tylko trzeba sobie dobrze ustawić
osobiście polecam viste (choć wymaga jeszcze wielu poprawek)




#35 qwerty1516

qwerty1516

    Forumowicz

  • Members
  • PipPipPip
  • 5668 postów

Napisano 05 luty 2007 - 21:00

Właśnie zainstalowałem Viste Wcześniej miałem wersje RC1 i widze kilka poprawek w finalnej wersji Ocena komputera 3,5

#36 pionaj

pionaj

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 32895 postów

Napisano 05 luty 2007 - 21:10

qulpi
a procka masz kręconego ?

#37 qulpi

qulpi

    1

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 05 luty 2007 - 21:47



narazie nie widze potrzeby podkręcać i jade na standardowych nastawach choć vista pokazuje go jako najsłabszy element

#38 pionaj

pionaj

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 32895 postów

Napisano 05 luty 2007 - 22:02

chodziło mi tylko o to jak Vista widzi podkręconego procka ale skoro nie masz
bo u mnie 2.5 GHz podkręcane w biosie i takie tez widziane w XPku ...Vista widzi tylko 2.2 a więc tyle ,ile fabryka dała,

Zmieniony przez - pionaj w dniu 2007-02-05 22:03:06

#39 qulpi

qulpi

    1

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 05 luty 2007 - 22:08

podkręcałem o 10%(programem AIBooster )ten procesor i u mnie vista widzi zmiany i wyświetla tyle ile faktycznie jest

Zmieniony przez - qulpi w dniu 2007-02-05 22:10:04

#40 pionaj

pionaj

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 32895 postów

Napisano 05 luty 2007 - 22:22

może dlatego Ci widzi bo to jakby spod systemu kręcenie
no i jeszcze jedna sprawa to jak dam zasilanie na oszczędne dalej mam 2.2 GHZ ..co innego w XPku jak się dało na oszczędne to zbijało do 1.1

#41 qulpi

qulpi

    1

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 05 luty 2007 - 22:38

faktycznie właśnie troche podkręciłem procka z biosu a vista dalej pokazuje 2.2GHz
niestety jest jeszcze wiele do poprawienia w tym systemnie mniejmy nadzieje że Bill (i nie tylko on) szybko dopracuje system i będzie można z niego w pełni korzystać

pozdrawiam

#42 damian6234

damian6234

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1842 postów

Napisano 05 luty 2007 - 22:55

u mnie widzi zmiany w procku

#43 pionaj

pionaj

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 32895 postów

Napisano 05 luty 2007 - 23:06

czyli 2.5 widzi no to ładne kwiatki

#44 Em-pi

Em-pi

    Emperial

  • Members
  • PipPipPip
  • 12056 postów

Napisano 06 luty 2007 - 07:31

No ja sobie poradziłem z problemami i teraz pięknie chodzi.Jedynie co to sie obawiam o gry bo nie mam sterownikow do karty grafiki ale zaraz bede szukał.Jade na sterach microsoftu ale generalnie wszystko git.

Pytanie jeszcze takie czy takie gry jak Fear,cal of duty itp beda mi działały pod vistą w 100% ?

Jak mozecie dajcie jakies namiary ktore serowniki pod 7600GS beda biegac mi pod vista....Chyba ze trzeba jakąs zgodnosc ustawic...no sam nie wiem...

Zmieniony przez - Em-pi w dniu 2007-02-06 07:43:37

#45 damian6234

damian6234

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1842 postów

Napisano 06 luty 2007 - 22:06

sa juz specjalne stery na viste

@pionaj aktualnie na 2.55ghz :D

Zmieniony przez - damian6234 w dniu 2007-02-06 22:06:24

#46 pionaj

pionaj

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 32895 postów

Napisano 06 luty 2007 - 22:11

,,sa juz specjalne stery na viste,,
gdzie?

#47 damian6234

damian6234

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 1842 postów

Napisano 06 luty 2007 - 22:14

tu http://www.nvidia.pl...6_97.46_pl.html

#48 pionaj

pionaj

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 32895 postów

Napisano 06 luty 2007 - 22:18

a gdzie ja piszę że mi potrzebne stery do grafiki?
poczytaj jeszcze raz ..chodzi mi o procesor
edit
add sterów do grafiki
to i tak te co podajesz są do... nie ma w nich wielu czynnych opcji
to już te 100.xx(mimo że bez certyfikatu) są lepsze bo przynajmniej jakieś tam inne ustawienia można poświczyć

Zmieniony przez - pionaj w dniu 2007-02-06 22:21:23

#49 Michal915

Michal915

    1

  • Members
  • PipPipPip
  • 696 postów

Napisano 07 luty 2007 - 20:42

A po co mi niby ta vista... Czytałem recenzje na niej aktualnie nie można nawet poprawnie IrfanView zainstalować i wielu innych dla mnie niezbędnych w Windowsie programów, po za tym nie widze w viście nic rewolucyjnego.....

#50 Em-pi

Em-pi

    Emperial

  • Members
  • PipPipPip
  • 12056 postów

Napisano 07 luty 2007 - 20:55

Ja niestety odinstalowałem i jestem spowrotem na XP.Odinstalowałem dlatego ze nie dało sie zainstalowac zadnej gry z obrazu ISO :( nie wiem dlaczego.Deamona zainstalowałem ,power iso tez ale jak chciałem emulowac to mielił dysk strasznie i tak jak by cos sprawdzał ...i potem system sie wieszał.Macie tez cos takiego???Byc moze nie odhaczyłem jakiejs opcji??

AQQ i GG bez problemu działało ale np AQQ o dziwo starsza wersje bez najnowszych pluginow.Reszta programow za wyjątkiem Nero działała.

Tylko z tym ISO cos nie tak a to dla mnie chyba najwazniejsza rzecz w kompie bo praktycznie wszystko mam w ISO (gry,programy itp)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Pozycjonowanie strony: Virtual Development